Wat is paintball?

Paintball is een sport en vrijetijdsbesteding waarbij tegenstanders elkaar moeten elimineren door ze te raken met een paintball. Deze paintballen worden met een speciaal luchtdruk geweer afgeschoten. We noemen dit ook wel een paintball marker, wij schieten met een Tipmann, de meest bekende in de wereld. Wereldwijd wordt paintball door miljoenen mensen gespeeld en is razend populair in de Verenigde Staten.

De eersten die paintball speelden waren naar verluid Bob Gurnsey en Charles Gaines, die op het wilde idee kwamen om op elkaar te gaan 'jagen'. Een vriend van hen George Butler liet hen een Paintball gun zien die gebruikt werd om koeien en vee te markeren.

 

Paintball  - The Next Generation!

Samen met je teamgenoten de enemy verslaan is het doel. Maar hoe pak je dit het beste aan? Zoals in elke strijd is het belangrijk dat je met je team bespreekt wie bijv. de sniper acties inzet en dat je elkaar goed 'gedekt' houd. Gebruik je sterke kwaliteiten. Zit er een Rambo in het team? Een snelle renner? Daag jezelf en anderen uit, om alles te geven in deze battles! You will not fail! Voorzie jezelf van genoeg munitie zodat jij en je team in het heetst van de strijd kunnen blijven knallen.

Om een aanval te kunnen weerstaan heb je nodig: een no-fear mentaliteit, een goed communicatie level in je team en voldoende balletjes natuurlijk. Overleg wie van jouw team let op de verdediging van de tegenstanders, wie jou gedekt houdt als je gaat sprinten om de vlag te veroveren en zorg dat je een sniper ergens hebt zitten dit de target in de gaten houdt! Blijf bijv. in groepjes van 2 lopen, zodat als de één zijn wapen moet bijvullen, de ander hem veilig houd en je meteen een fulltime dekking hebt. Verschuil je achter de vele obstakels nadat je een schot hebt gelost, en terwijl de kogels je om de oren vliegen, kun jij herladen of een nieuwe spot vinden. Voorkom dat je langer op dezelfde plaats zit, ze komen eraan!

Durf jij het nog aan??

Trooperzz zorgt voor de overtreffende trap in het alom bekende paintballspel. Op onze ruige terreinen krijgt het simpele verfballetje de vetste obstakels op zijn pad.

Trooperzz Paintball wordt gespeeld vanaf 18 jaar.